Totilas-dochter Ooh La La de Flora topper Borculo Online Veulenveiling

De eerste editie van de Borculo Online Veulenveiling is op maandagavond geëindigd met het hoogste bod van €14.000,- voor de aansprekende Totilas-dochter Ooh La La de Flora (foto boven). Voor dit prachtig gefokte veulen uit de merrie Beauté GEP (Negro x Donnerhall) bestond op voorhand al de nodige belangstelling. Dat kwam tot uiting in een goed verlopen online veiling, die na diverse verlengingen eindigde op het genoemde bedrag.

Het tweede geld van €11.000,- kwam op naam van OakleyW, het stoere hengstveulen van Halifax van het Kluizebos uit de merrieZilverstar W (v. Zirocco Blue). Ook de nummer drie is gefokt in despringrichting. Voor merrieveulen Osuussinaa (Colman x Calido I) viel devirtuele hamer op €9.500,-.

Oakley W (Halifax van het Kluizebos x Zirocco Blue VDL)

In totaal werden tien veulens via www.veulenveilingborculo.nl geveild tijdensdeze nieuwe veiling onder de paraplu van Veulenveiling Borculo. Zij kwamen toteen mooi gemiddelde van €8.700,-. Zowel vaste als nieuwe klanten namen deel aande online veiling. Veulens werden verkocht naar gerenommeerde sport- enhandelstallen en twee kregen een nieuwe eigenaar over de landsgrenzen, te wetenin Noorwegen en Zwitserland.

CollectieCSI Veulenveiling

De primeur van de Borculo Online Veulenveiling is daarmeegeslaagd in haar opzet als nieuw platform voor vroeger geboren topveulens. Hettoevoegen van een online veiling aan de bestaande, reguliere veilingen sluittevens aan bij het innoverende karakter van Veulenveiling Borculo en zorgt vooreen verdere optimalisatie van onze veilingstrategie. Deze bijkomende wijze vanveilen maakt de eerste veulenveiling van Nederland nog beter zichtbaargedurende het jaar en zorgt verspreid over het hele (veulen)seizoen voor eenopvallend aanbod aan topveulens.  

Volgende week presenteren we alweer een aansprekendecollectie exclusieve springveulens voor de tweede editie van de Borculo CSIVeulenveiling op 24 mei in Tubbergen, waarvoor reeds de nodige belangstellingaanwezig is. Houd ook daarna onze website in de gaten voor een nieuwe primeur,geheel passend binnen dit feestelijk jaar waarin Veulenveiling Borculo haar40-jarig jubileum viert.

Het veilingseizoen 2019 sluiten we af met devertrouwende Borculo Elite Veulenveiling, die al sinds 1979 op de kalenderstaat. Op woensdag 28 augustus (springveulens) en donderdag 29 augustus(dressuurveulens) vindt deze plaats in de aansprekende entourage van PSCLichtenvoorde te Vragender.