Twee uitschieters in dressuurveulenveiling

Twee echte toppers op de dressuurdag van Eliteveiling Borculo: hengstveulen Luxury-K van ‘t Kattenheye bracht 35.000 euro op, merrieveulen L’arieta Texel 32.000 euro. De gemiddelde prijs voor de dressuurveulens was bijna 10.000 euro.

Luxury-K

Hengstveulen Luxury-K van ‘t Kattenheye (For Romance x Fidertanz) van fokker T. Raman uit het Belgische Laarne werd aangekocht door Robin van Lierop en Saskia Lemmens van RS2 Dressage te Groesbeek. Daarmee staat vast dat de expressief dravende, opvallend getekende voshengst een mooie toekomst in de dressuurring tegemoet gaat.

L’arieta Texel

Ook het duurst afgeslagen merrieveulen blijft in Nederland. Deze L’arieta Texel (Ferdinand x Jazz), uit de bekende Texel-fokkerij van Wim van der Linde, werd gekocht in opdracht van Cor Heemskerk uit Rijnsburg.


Mooie prijzen

De edele merrie La Grande (v.Grand Galaxy Win) bracht 23.000 euro op. Ook voor Funkenmarie (v.For Romance, 18.000), Little Lord (v.Glamourdale) en Florenza (v. Florenco, beide 17.000) en Labamba W (v.Daily Diamond) en Liborio STMT (v.Jazz, beide 16.000 euro) werden mooie bedragen neergelegd.

De tweejarige Jamante D – in 2014 als veulen geveild maar wegens het niet nakomen van de verplichtingen door de koper overgenomen door Stichting Eliteveiling Borculo – bracht 20.000 euro op, daarvan gaat 2.000 euro naar het goede doel, stichting KiKa.

Geslaagde nieuwe opzet

Eliteveilig Borculo kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie van de tweedaagse veulenveiling in Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Hoewel de mussen door de extreme hitte van het dak vielen, bleven publiek, medewerkers, inzenders en kopers onverminderd enthousiast. Speciale dank voor Eric en Nory Morssinkhof, voor het beschikbaar stellen van de prachtige accommodatie en hun grote inzet om Eliteveiling Borculo tot een groot succes te maken.