Veulencollectie 2018 online (2): Niet eerder zoveel sport op hoogste niveau bij springveulens!

De complete veulencollectie 2018 van de Nationale Eliteveiling Borculo is bekend en vanaf heden online te bezichtigen op onze website. Na een strenge selectie hebben 63 springveulens en 70 dressuurveulens de toets der kritiek doorstaan. Zij zullen op woensdag 29 (springveulens) en donderdag 30 augustus (dressuurveulens) onder de veilinghamer komen in Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender.

 

Springveulens verwant aan actuele winnaars

Wat betreft de collectie springveulens staat nu al vast dat niet eerder zoveel sport tot op het hoogste niveau in de eerste drie generaties bij de veulens aanwezig is geweest. Bij de vaderdieren zijn bewezen Grand Prix- en fokhengsten goed vertegenwoordigd. Namen als Casall (2x), Cornet Obolensky (4x), Cumano, Diamant de Semilly (4x), Harley (3x) en Verdi (3x) passeren hierbij de revue. Dergelijke grootheden vormen een mix met actuele Grand Prix-hengsten en jonger toptalent, waaronder Quabri de l’Isle (2x), Vagabond de la Pomme (2x), Comme Il Faut (4x), Hector van de Abdijhoeve, I’m Special de Muze (2x), Chapeau TN en Casago.

 

Naast al deze klinkende namen is het toch vooral de onderste helft van de pedigrees die bij de genetisch hoogwaardige veulens het verschil maakt. We zien beroemde merries voorbijkomen, zoals Elottie W, Larnike, Larthago, Cold As Ice Z, Fragance de Chalus, Usha van ’t Roosakker en Tequila van Spieveld en extra bijzonder is dat opvallend veel veulens nauw verwant zijn aan actuele winnaars op Grand Prix-niveau. Zo zagen we vorige week nog Explosion W (Ben Maher), Extra (Olivier Philippaerts) en Zinius (Harrie Smolders) excelleren tijdens de GCT van Parijs en eerder dit jaar ook al Chaplin (Martin Fuchs), Chin Hin D Hyrencourt (Antonio Alfonso) en Q.Breitling LS (Beezie Madden) uitblinken.

 

“Compliment aan fokkers”

Dit alles in combinatie met sterke modellen en een overtuigende galoppade legt de basis voor een mooie toekomst van deze collectie, zo erkent ook Jan Markink, voorzitter van de Stichting Nationale Eliteveiling Borculo. “Deze collectie is enerzijds een compliment aan onze selectiecommissie, bestaande uit Floris van Leuken, Pieter Jan Berkers en scout Mark Oude Griep, maar net zozeer voor de fokkers, die topsport meer en meer weten te verankeren in hun fokproducten. Ik kijk vol vertrouwen uit naar 29 augustus!”

 

Op foto: S-K van ‘t Kattenheye, hengstveulen van Harley VDL uit de directe moederlijn van Vagabond de la Pomme.