Veulencollecties springen en dressuur Borculo Elite Veulenveiling online

De geselecteerde spring- en dressuurveulens voor de Borculo Elite Veulenveiling 2019 zijn bekend en vanaf heden online te bekijken. Dit levert een prachtig overzicht op van 50 bloedinteressante springveulens en 58 opvallende dressuurveulens. Nadat eerder dit jaar de Online en CDI Veulenveilingen werden geïntroduceerd en ook de tweede editie van de CSI Veulenveiling een succesvol verloop kende, staan met deze nieuwe, spectaculaire collecties alle lichten op groen voor een passende climax van het veertigjarig jubileum van de Borculo Elite Veulenveiling!

BWP-lijnen Candy, Van ‘t Roosakker en Van Klapscheut

De springveulens bijten op woensdag 28 augustus het spits af in de aansprekende veilingaccommodatie van PSC Lichtenvoorde te Vragender. Dan zullen de op model, beweging en genetische achtergrond streng geselecteerde veulens onder de hamer komen. Als we een tipje van de sluier oplichten, zien we veel veulens afstammen van bewezen verervers als Balou du Rouet, Casall Ask, Cicero Z, Cornet Obolensky, Comme Il Faut, Emerald en Verdi TN, maar ook van nog weinig ingezette wereldtoppers als Don VHP Z en Tobago Z .

Vervolgens zijn het de moederlijnen die deze jonge atleten exclusief maken. Zo zien we bij de nafok van Casall veulens uit de directe lijnen van Usha van ’t Roosakker en van Coriana van Klapscheut en een veulen uit de volle zus van Verdi. Ook veulens uit zussen van Toulon en Unaniem, uit dochters van Candy (Pieter Devos) en VDL Groep Think Twice II (Leopold van Asten) en uit de moeders van Zenith SFN (Jeroen Dubbeldam) en Haertthago (Leon Thijssen) maken deel uit van deze geweldige collectie.

Uit volle zus Valegro

Een vergelijkbaar verhaal gaat op voor de dressuurveulens. Zij zullen op donderdag 29 augustus door de nieuwe veilingmeester Frederik De Backer aan de man worden gebracht. De vaderdieren van de aansprekend gemodelleerde en opvallend bewegende veulens bestaan veelal uit een mooie mix van jong talent en actieve Grand Prix-hengsten van Nederlandse, Duitse en Deense bodem. Namen als Desperado, Dream Boy, Glamourdale, Franklin, Bernay, Dante’s Junior, Escolar, Springbank II VH en de Blue Hors-hengsten Zackerey, Farrell en Kingston komen voorbij.

Ook bij deze collectie leggen de moederlijnen de basis voor een carrière in de topsport en -fokkerij. We zien onder meer veulens uit de rechtstreekse lijnen van Ferro en van bekende merries als Murona en Dolly, maar ook uit een zus van Orlandus (Lorraine van den Brink), een zus van Enzo Ferrari en Iveniz Texel en een volle zus van de legendarische Valegro (Charlotte Dujardin). Daarnaast zien we de beroemde merrie Charites meerdere malen verschijnen in deze collectie, via onder meer een veulen uit de moeder van Dorado (Anna Zibrandtsen).

Nieuw: online bieden

Nieuw dit jaar op de Borculo Elite Veulenveiling is dat er ook online, en daarmee dus op afstand, op de veulens kan worden geboden. Na de geslaagde primeur tijdens de recente CDI Veulenveiling wordt dit initiatief aangeboden op alle Borculo-veilingen. Geïnteresseerden dienen zich eerst online te registreren via de website. Na registratie kan er vervolgens op 28 en 29 augustus in real time worden meegeboden op veulens uit deze prachtige collecties.

Programma en optreden Syb van der Ploeg

Op beide veilingdagen wordt hetzelfde tijdschema gehanteerd. Om 16.00 uur vindt allereerst de presentatie van de veulens plaats in de buitenpiste. Het vervolg van het programma is in de binnenhal van PSC Lichtenvoorde. Voorafgaand aan de veiling is er een optreden van Syb van der Ploeg, bekend als leadzanger van de Friese band De Kast. Na het optreden van Van der Ploeg is er een korte pauze en beginnen we op 19.30 uur met de veiling.

Foto: Olivia Marein E (Blue Hors Zackerey x Charmeur)