Veulenveiling Borculo kiest voor online veiling in 2020

Het zijn uitdagende tijden maar het veulenseizoen gaat op volle kracht door. De selectie voor de Elite veiling op 26 en 27 augustus is volop bezig en de commissies mochten de eerste veulens ook al selecteren. Door het verlengen van de maatregelen rondom het Corona-virus heeft de organisatie van Veulenveiling Borculo nu al het besluit genomen om de prestigieuze veiling, die normaliter in Lichtenvoorde plaatst vindt, online voort te zetten.

Om veiligheid van fokkers en kopers te garanderen is het noodzakelijk om de gestelde richtlijnen goed te volgen. Het verkopen van veulens gaat dit jaar door het virus anders dan we gewend zijn en daarom heeft de organisatie gezocht naar goede mogelijkheden om de veiling voort te zetten. Annelou de Man namens de organisatie: ‘’We hebben er al vroeg in het seizoen voor gekozen om duidelijkheid te geven over de vorm van de Elite veiling in augustus. Hiermee is het voor fokkers duidelijk hoe we de veulens gaan veilen en kunnen we ons volop richten om het kooppubliek te enthousiasmeren voor de collectie. We hebben een zeer innovatief marketingplan waarmee we er zeker van zijn dat we de veiling ook online tot een groot succes maken. Kwaliteit staat dit jaar, net als anders, voorop. We willen het beste veilen van Nederlandse bodem en we gaan de komende tijd met het team hard aan de slag om dat voor elkaar te krijgen. ‘’

Online veilen is niet nieuw voor Veulenveiling Borculo. In 2019 werd er al een online veiling georganiseerd en ook tijdens de CDI, CSI en Elite veiling werd er door kopers volop online geboden door het internationale koperspubliek.