Veulenveiling Borculo ook in 2021 een online veiling

Net als vorig jaar is ook deze editie online. Organisator Annelou de Man: ‘’Vorig jaar is de online veiling uitzonderlijk goed gelopen. Dit jaar hadden we graag een live evenement willen organiseren, maar de huidige en grillige regelgeving zorgt voor een groot risico. Die tijd steken we liever in het promoten van onze mooie collectie bij potentiële kopers. We hebben veel (extra) beeldmateriaal opgenomen, zoals een unieke 180º video van de beenstand. Correctheid is een van onze paradepaardjes. Natuurlijk kunnen klanten ook de veulens thuis gaan kijken.

Online bieden, hoe werkt het? 

Aanstaande zaterdag kan het bieden op de dressuurveulens van start gaan! Vanaf zondag is het mogelijk om te bieden op de springrveulens. De veiling van de dressuurveulens sluit maandag 23 augustus vanaf 19.30u. Op dinsdag 24 augustus lopen de springveulens vanaf 19.30u af.

Interesse in een van de veulens? Lees hier hoe dit in zijn werk gaat!

  1. Voordat u kunt bieden tijdens de online veulenveiling dient u zich eerst te registreren. Dit kan op eenvoudige wijze via deze link.
  2. Na registratie ontvangt u een bevestigingsmail van ons om uw eigen account te activeren.  Als u uw account geactiveerd heeft, kunt u met uw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen en vervolgens tijdens de lopende veiling bieden op uw favoriete veulen(s).
  3. Leest u voorafgaand aan de veiling onze algemene veilingvoorwaarden goed door.
  4. De online veulenveiling opent op zaterdagochtend 21 augustus om 10.00u en loopt vervolgens door tot maandag 23 augustus voor de dressuurveulens. Zondagochtend 22 augustus om 10.00u start de springveiling en die loopt door tot dinsdag avond 19.30. Ieder veulen heeft een eigen eindtijd en hiermee lopen de veulen dus 1 voor 1 af.
  5. Als er in de laatste vijf minuten vóór de aangegeven sluitingstijd een bod wordt uitgebracht, wordt de sluitingstijd (steeds) met vijf minuten verlengd. De definitieve sluiting vindt vervolgens plaats op het moment dat er de laatste vijf minuten na het laatste bod geen nieuw bod meer is uitgebracht
  6. Het veulen wordt toegewezen aan de hoogste bieder. Het is niet mogelijk om een bod terug te trekken.
  7. Bent u de hoogste bieder? Gefeliciteerd! U krijgt hiervan een bevestigingsmail en we nemen snel contact met u op. U krijgt van de organisatie een factuur van het gekochte veulen en de veilingkosten van 10% (exclusief BTW)
  8. Alles voldaan? Als het veulen oud genoeg is kunt u het veulen ontvangen! Wilt u het veulen verzekeren, transporteren of juist in de opfok doen? Wij helpen graag met het vinden van de juiste oplossingen