Veulenveiling Borculo partner WK Young Breeders 2022

De Stichting Nationale Eliteveiling Borculo heeft de toezegging gedaan het WK Young Breeders dat op 7 t/m 9 juli 2022 plaatsvindt in Ermelo te ondersteunen als partner. Voorzitter van het Stichting bestuur Jan Markink vertelt waarom Veulenveiling Borculo een steentje wil bijdragen aan het WK Young Breeders 2022: ‘’De jeugd heeft de toekomst en daar wil Veulenveiling Borculo graag aan bijdragen. Het ondersteunen van jonge fokkers past goed bij Veulenveiling Borculo. Ontwikkeling en vernieuwing staat bij ons voorop. Niet alleen in de selectie en verkoop van de veulens maar we zien dit ook zeker breder. Het ondersteunen van het WK Young Breeders en het JongKWPN is een mooie manier om het KWPN-paard voor het voetlicht te brengen, nieuwe ideeën op te doen en kennis te delen. Daar zijn wij graag onderdeel van’’.

Onafhankelijke selectie, sleutel tot succes

Sinds 1979 is ‘Borculo’ als eerste veulenveiling van Nederland een begrip in de paardenwereld. De veiling is regionaal begonnen en tot een internationaal succes uitgegroeid. Jaarlijks komen de beste, streng geselecteerde dressuur- en springveulens onder de hamer tijdens de veilingen van Veulenveiling Borculo. De selectie wordt gedaan door een onafhankelijke selectiecommissie waardoor er een ijzersterke collectie is gepresenteerd waarbij er geen enkele concessie op kwaliteit is gedaan. Wie op zoek is naar topkwaliteit, kan bij Veulenveiling Borculo slagen.

Door de jaren heen zijn er bijzonder veel latere succespaarden geveild. Zoals Cantona TN (Codex One x Caretano Z), Imposantos (Wynton x Krack C) en de recent goedgekeurde Nixon du Parc (Nixon van ’t Meulenhof x Quick Star x Kannan). De Stichting Nationale Eliteveiling Borculo draagt haar naam dan ook met trots. De Borculo Elite Veulenveiling vierde in 2019 haar veertigjarig bestaan. Daarnaast kent Veulenveiling Borculo sinds 2018 de Borculo CSI Veulenveiling en vanaf 2019 de Borculo Online Veulenveiling.

WK Young Breeders
In 2021 won het Nederlandse Young Breeders team het WK en bracht daardoor de organisatie mee naar huis. Begin juli staat het Nationaal Hippisch Centrum in het teken van het Wereld Kampioenschap. Meer dan 200 deelnemers reizen af naar Ermelo om daar hun stamboek te vertegenwoordigen. Een evenement met internationale allure via afvaardigingen uit onder meer Ierland, Canada, Duitsland en Zweden. Het doel van het WK is om jonge fokkers vanuit verschillende fokkerijgebieden, landen en talen samen te brengen om zo van elkaar te leren, ideeën uit te wisselen, vriendschappen te sluiten en een internationaal netwerk op te bouwen. De jonge fokkers worden allereerst getest door middel van een theorietoets. De andere onderdelen bestaan uit het beoordelen van exterieur, vrij springen en vrij bewegen en het voorbrengen van een paard aan de hand. Bovendien wordt er elke editie een competitie toiletteren uitgeschreven.