Veulenveiling Borculo presenteert Early Summer collectie

Het veilingjaar begint vroeg voor Veulenveiling Borculo. Vanaf vandaag staat de collectie voor de Early Summer auction online. 18 spring- en dressuurveulens en 3 embryo’s schitteren in de gloednieuwe collectie. De veiling is online en loopt op 3 juni af. Na het succes van vorig jaar kon het team van de veiling niet wachten tot het nieuwe veulenseizoen.

Bovengemiddelde kwaliteit
Nol Gerritsen en Wouter Plaizier selecteerde een selectie dressuurveulens van absolute topkwaliteit. Beweging, ras, interessante fokkerij en correctheid zijn eigenschappen die een goed dressuurveulen volgens het duo moet bezitten. Wouter Plaizier: ‘’Het veulen is natuurlijk het eerste waar we naar kijken. Maar we vinden de moeder net zo belangrijk. Alles is erfelijk en dus moet de moeder ook over een bovengemiddelde kwaliteit beschikken. We kunnen wel stellen dat dit helemaal gelukt is. We hebben een collectie dressuurveulens waar we heel enthousiast over zijn.”

Correcte veulens met veel sport
Pieter-Jan Berkers vormt met Floris van Leuken de selectiecommissie voor de springveulens. Beide heren gaan met een schat aan ervaring onderweg om correcte veulens te vinden die veel sport in de moederlijn hebben. Ook de vader moet commercieel en interessant zijn. Floris:  ‘’We kunnen niet zeggen dat het eenvoudig was om echte ‘Borculo-veulens’ te vinden. We hebben veel kilometers gereden om de goede veulens te vinden. Er is veel aanbod, maar voor ons moeten de veulens toch net dat beetje extra hebben. Inboeten aan kwaliteit is iets wat we absoluut niet wilde. Met deze topveulens en interessante embryo’s hebben we een collectie die helemaal aan onze standaard voldoet. ‘’

Nakomelingen van Chacco Blue, Cornet Obolensky, Aganix du Seigneur Z, Fontaine TN, Kjento, Sir Donnerhall en meer vullen de collectie van de Early Summer Auction. De volledige collectie is hier te vinden.