Veulenveiling Borculo start jaar met Early Summer veiling

De eerste veulens zijn geboren en daarmee is ook het veilingseizoen voor geopend verklaart. Na het enorme succes van de online veiling in 2020 en door de grote vraag naar veulens besloot de organisatie eerder in het seizoen te starten met de veilingen. Donderdag 3 juni 2021 trapt Veulenveiling Borculo af met een online veiling. De Early Summer veiling is een exclusieve selectie van dressuur- en springveulens.

Online veiling
Annelou de Man: ‘’Vorig jaar was er een grote belangstelling voor de ‘Borculo-veulens’. Daarnaast hadden we ook veel aanmeldingen van veulens die vroeg in het jaar geboren zijn. Als deze geselecteerd worden voor de veiling van augustus dan zijn ze bij aflevering soms al zeven maanden oud. Er is vraag en aanbod, daar zijn wij met de veiling op ingesprongen. De Early Summerveiling is een online editie. We hopen met de Elite-veiling in augustus dat we ook een fysiek evenement kunnen organiseren. Maar dat is door de huidige maatregelen nog onzeker. We zijn blij dat we nu twee edities kunnen organiseren en we hebben bewezen dat we een sterke online speler zijn. ‘’

Recordbedragen
Dat enorme succes van 2020 was te danken aan een uitstekende selectie veulens. Pascoe (v. Le Formidable) was de koploper van de veiling. Na een spannend biedspel bleef het bewegingswonder voor 105.000 euro in Nederland. Met een gemiddelde van €15.100,- gaat de dressuurveiling van Veulenveiling Borculo de boeken in als één van de meest succesvolste edities. Maar ook de springveulens wisten internationaal publiek te trekken. Gemiddeld brachten ze €10.8000,- op en daarmee bleek dat veulens gefokt op Nederlandse bodem in trek zijn.

Selectiecommissie
Een kwartet van experts gaat net als voorgaande jaren op pad om de beste veulens te selecteren uit predicaatrijke sportstammen. Nol Gerritsen, Wouter Plaizier, Floris van Leuken en Pieter Jan Berkers zijn verantwoordelijk voor de selectie en hebben de eerste kilometers alweer gemaakt op zoek naar de beste veulens. Veulens opgegeven voor de veiling is inmiddels mogelijk en kan via deze link.