Vier Borculo-veulens op longlist Olympische Spelen Rio

Oog voor talent. Dat kan je wel zeggen. Vier als veulen op Borculo geveilde paarden maken deel uit van de longlist van Rio. Een dressuurpaard en drie springpaarden. Het dressuurpaard waar het om gaat is KWPN hengst Zuidenwind. Voor Zweden liep de zoon van OO Seven en Serendy (v.Jazz) in Rotterdam nog mee in de Landenwedstrijd en ook al had hij wat last van spanning, ongetwijfeld veroorzaakt door de enorme hoosbuien die net voor zijn entree in de ring waren gevallen. Het ongedwongen beeld en het talent voor het verzamelde werk blijven sterke punten van de hengst. Dankzij de goede vorm die hij met zijn amazone Rose Mathisen het hele seizoen al toont, is hij een terechte optie voor het Zweedse team in Rio.

Zuidenwind op weg naar Rio

 

Investering terug verdiend
De springpaarden op de longlist zijn allemaal bij niet West-Europese ruiters terecht gekomen. Babylotte (v.Dollar du Murier), gefokt door Burgers uit Moergestel uit de stam van Oklund en Plot Bleu, wordt gereden door de Braziliaan Yuri Mansur Guerios. Met Babylotte deed hij dit jaar goede zaken in Wiesbaden en St Gallen.
Babylotte, hier nog met Bart Bles

 

With Wings (v. Larino) komt met de van oorsprong Amerikaanse Karen Polle uit voor Japan. With Wings werd als veulen (2003) via Euro 7.000,00 verkocht via de eliteveuling Borculo. Een investering die de ruin dankzij een winsom van bijna 150.000 euro inmiddels dik heeft terug verdiend. En daar komt nu dan de longlistpositie voor de OS in Rio nog bij. En dan last but not least de door Derick Noordhuis gefokte
Woklahoma (Sheraton uit Soklahoma W van Calvados). Een merrie uit dezelfde jaargang als With Wings, die ook in 2003 van eigenaar verwisselde via de veulenveiling. Als jong paard werd ze uitgebracht door Albert Zoer, waarna enkele jaren geleden de Colombiaan Roberto Terran Tafur de teugels over nam. En met succes. Dit jaar was ze in uitstekende vorm in Wellington en wonnen de 1 miljoen dollar Grand Prix in Ocala. En met haar plaats op de longlist is Rio de volgende piek waar naar toe gewerkt kan worden.
Woklahoma, tijdens de Wereldruiterspelen in Caen

(KdH, 23-06-2016)