Vier veulens voor Laurens van Lieren *Update*

De veiling van de dressuurveulens was nog maar net aan de gang en er werden al drie veulens afgeslagen voor hoge prijzen. Mynosa ( Daily Diamond x Rousseau) en Magnify-K van ’t Kattenheye (For Romance I x Fidertanz), de volle broer van de veilingtopper van vorig jaar, werden beide afgeslagen op 30.000 euro. 41.000 euro werd betaald voor Make My Day (Glock’s Toto jr x Apache). Alle drie de veulens zijn aangekocht door de sponsor van Laurens van Lieren. Aan het eind van de veiling kwam deze sponsor opnieuw in actie door voor 36.000 euro Monteverdi (Vivaldi x Fürst Heinrich) naar zijn stallen te halen.
De dressuurruiter is duidelijk in zijn nopjes met deze talenten. “Deze veulens hadden we hoog op ons verlanglijstje staan”, zegt Van Lieren, die elk jaar naar Borculo afreist. “We kopen elk jaar wel een aantal veulens aan om ons zo te verzekeren van opvolgers. Dit is een super mooie manier om aan nieuwe talenten te komen. Goede drie- of vierjarigen paarden zijn onbetaalbaar of niet eens meer te koop. Daarnaast hebben we niet de tijd om het hele land door te rijden om naar veulens te zoeken.”
Helemaal aan het eind van de veiling kwam de sponsor opnieuw in actie en werd het laatste veulen voor Van Lieren aangekocht. Deze Monteverdi (Vivaldi x Fürst Heinrich) wisselde voor 36.000 euro van eigenaar.


Laurens van Lieren


Make My Day (Glock’s’Toto jr x Apache)