Voormalige veilingtoppers goedgekeurd op Hengstenkeuring Westfalen!

In 2017 behoorden ze al tot de smaakmakers van onze Elite Veulenveiling en nu, ruim twee jaar later, wisten Make My Day en Monteverdi tijdens de Westfaalse Hengstenkeuring opnieuw te imponeren. Vooral Make My Day (openingsbeeld, Glock’s Toto Jr. x Apache) schaarde zich in Münster-Handorf onder de absolute publiekslievelingen. Zijn excellente optreden verleidde de jury niet alleen tot goedkeuring, maar ook tot het vergeven van een premie voor deze 2,5-jarige tophengst van eigenaren Eugène Reesink en Mathieu Beckmann. De goedkeuring van de Toto Jr.-zoon uit de topmerrie Garonette (elite, IBOP) is een nieuw succes voor fokker M. Konijn-Egas uit Zuidoostbeemster. Als veulen werd Make My Day voor €41.000,- verkocht op onze veiling.

Opnieuw absolute topprijs

Ook Monteverdi (foto onder) bracht in 2017 met €36.000,- een prachtig bedrag in het laatje voor zijn fokker W. van de Heuvel uit Wijchen. De aansprekende voshengst van Vivaldi uit de interessant gefokte merrie Gorgeous Vurona (v. Fürst Heinrich) kwam na zijn Westfaalse goedkeuring voor de tweede keer in zijn leven onder de veilinghamer. Opnieuw ging hij voor een absolute topprijs van de hand en leverde €110.000,- op voor zijn eigenaar Eugène Reesink.

93 punten in EPTM

Een week voor het eclatante succes in Westfalen werd er nog een bijzonder resultaat genoteerd door een voormalig Borculo-veulen. De in 2016 voor €18.000,- geveilde merrie Funkenmarie (For Romance I x De Niro) beëindigde haar EPTM examen met de wereldscore van 93 punten. Het Duitse fokproduct van J. de Baey, in eigendom van Marja Vanderstappen-Keijzer, behaalde na afloop ook het elitepredicaat, met maar liefst 90 punten voor exterieur en 95 voor beweging.

Met alle bovenvermelde, prachtige resultaten is een dikke proficiat voor fokkers en eigenaren op zijn plaats!