Wildcard Aranix Rising Z heeft kaarten voor hoogste niveau

Op het laatste moment wist de selectiecommissie een zeer exclusief veulen vast te leggen voor de veiling. Niet vaak komt er een veulen te koop met absolute topgenen. Maar Aranix Rising Z is zo’n uitzondering. Moeder is Lady D van ’t Roosakker. Zoals haar naam al doet vermoeden een directe nazaat uit de beroemde Roosakker lijn. Een van de beste merries ter wereld staat aan de basis van deze fokkerij: Usha van ’t Roosakker. Onder Caroline Poels-Devos loopt Lady D van ‘t Roosakker 1.40m.

Ze is de volle zus van Grégory Wathelet’s Kassander van ’t Roosakker. De verwachtingen van de goedgekeurde hengst zijn hoog. Ook Kaprice is een volle broer. Hij is het 1.60m paard van Kent Farrington en wist al twee Grands Prix op zijn naam te schrijven. Moeder van deze drie toppaarden is Electra van ’t Roosakker die op het hoogste niveau liep onder Janika Sprunger. Vader van dit hengstveulen is Aganix du Seigneur, de hengst die niet alleen in de baan van zich doet spreken maar ook zeer opvallende nakomelingen geeft.

Pieter Jan Berkers: ‘’We zijn blij dat we Aranix Rising Z als wildcard hebben kunnen toevoegen. Het is een veulen dat eigenlijk alles in zich heeft. Hij ontwikkelt zich goed en zijn pedigree is echt om van te watertanden.’’

Dat dit een opvallende toevoeging is, dat weten de kenners. Er is inmiddels veel internationale belangstelling getoond voor dit aansprekende hengstveulen. Hij wordt op 24 augustus online geveild tijdens Veulenveiling Borculo.