WK-successen stralen af op huidige dressuurcollectie!

Het WK voor Jonge Dressuurpaarden is weer voorbij en dat betekent dat we de balans op kunnen maken. De in 2013 via Veulenveiling Borculo geveilde Wynton-zoon Imposantos liet een sterke indruk achter met Bart Veeze. De internationale dressuurjury beschreef het fokproduct van Willy Wijnen uit Berlicum als een zwarte parel en beloonde het duo met een 8,96, met negens voor de stap, draf en aanleg als dressuurpaard. In de einduitslag stond KWPN-goedgekeurde hengst als zevende. Uit de rechtstreekse moederlijn van Imposantos, én van dezelfde fokker, bieden we dit jaar cat. no. 38 Narina W aan, een dochter van de Grand Prix-merrie Tarina.

 

Dit is niet het enige succes dat aan Eliteveiling Borculo kleeft, want in de veiling op donderdag 30 augustus komen verschillende nakomelingen van goed presterende WK-hengsten onder de hamer. Van de fenomenaal lopende hengst Revolution, wereldkampioen bij de vijfjarigen, worden twee nakomelingen uit topstammen geveild, te weten cat. no. 51 Nijinsky (mv. All at Once) en cat. no. 52 Nutella Q (mv. Desperado).

 

Sterke moederlijnen                                                     

Het beste KWPN-resultaat was in die leeftijdscategorie voor Asgard’s Ibiza, een royaal ontwikkelde zoon van Desperado die in het kampioenschap als vijfde stond opgesteld. Uit dezelfde moederlijn als Asgard’s Ibiza worden vier veulens geveild, waaronder cat. no. 62 Noblesse P, een dochter van de KWPN-erkende Vitalis. Deze Vitalis had maar liefst drie nakomelingen op het WK meelopen, waaronder de zilveren medaillewinnaar. Op onze veiling komen maar liefst vier nakomelingen (cat. 62 t/m 65) van Vitalis onder de hamer en ook nog één kleinzoon (cat. no. 61) van deze opvallende vererver.

 

Uit moederlijn van Don Juan de Hus

De jeugd heeft de toekomst en dat devies neemt Eliteveiling Borculo ter harte als het om nakomelingen van jonge hengsten gaat. De fraaie Indian Rock, achtste op het WK, heeft in cat. no. 43 Night Dream (mv. De Niro) een opvallend veulen in de veiling. Ook van de sympathieke In Style, vijftiende in de sterke finale, lopen er twee kwaliteitsvolle nakomelingen (cat. no. 39 en 40) uit sportstammen mee.

Bij de zesjarigen bezorgde D’Avie Severo Jurado Lopez zijn vierde gouden WK-medaille. D’Avie stamt af van de te vroeg overleden Don Juan de Hus, de Jazz x Krack C-zoon die steeds meer naam maakt als dressuurpaardenvererver. Zo won de fenomenale Don Martillo verleden jaar de titel bij de vijfjarigen en dit jaar had Don Juan de Hus drie sterk presterende nakomelingen meelopen. Uit de rechtstreekse moederlijn van Don Juan de Hus zien we dit jaar cat. no. 14 No-Toir (v. Eye Catcher) onder de hamer gaan.

 

Totilas rijkelijk vertegenwoordigd

Het Totilas-bloed was rijkelijk vertegenwoordigd in Ermelo. Het dressuurfenomeen is in de fokkerij minstens zo succesvol als hij in de sport was en op het wereldkampioenschap gooiden maar liefst vier Totilas-nazaten hoge ogen. De bekendste is natuurlijk de zilveren medaillewinnaar Governor-STR, bij wie het bloed van Totilas is gecombineerd met de moederlijn van het olympiadepaard Parzival. Zowel Totilas (cat. 58 t/m 60) als van Governor-STR (cat. no. 34) hebben goed bewegende veulens uit sterke moederlijnen meelopen in de eliteveiling.

 

Klik hier voor de volledige collectie dressuurveulens.

Foto: Cat. no. 52 Nutella Q, een dochter van de gouden hengst Revolution.