Zinderende start online Veulenveiling Borculo

Dit jaar vond er bij Veulenveiling Borculo een primeur plaats: de veiling werd geheel online georganiseerd. Met een gemiddelde prijs van 10.800 euro gaat de veiling de boeken is als succesvol.

Door de uitbraak van het coronavirus besloot de organisatie al vroeg in het seizoen om de veiling online te organiseren. De selectiecommissie selecteerde de veulens nog strenger dan dat ze voorheen al deden en zochten de beste veulens voor deze editie uit. En dit beleid betaalde zich uit in een uitstekend gemiddelde, zeer tevreden verkopers én kopers. Buitenlandse bieders probeerde al vroeg hun slag te slaan maar er waren toch een aantal Nederlandse kopers die er met de winst vandoor gingen.

De duurste van de avond werd de Chacco Blue nazaat Purple Blue GP. Voor 23.000 euro vertrekt hij naar Duitsland. Catoki dochter Catokey Z blijft in Nederland en verwisselde voor 20.000 euro van eigenaar. Phialitha (v. Cicero Z van Paemel) was ook een gewild veulen en zij gaat naar haar nieuwe eigenaren in Zwitserland. Verder waren er kopers vanuit Amerika, Frankrijk, Italië, Rusland, België en Engeland.

Pieter Jan Berkers namens de organisatie: ‘’ Het is natuurlijk dat zo’n mooi evenement kunnen neerzetten als andere jaren. Maar ondanks het grote aantal veulens dat we hadden zijn we zeer tevreden over de opbrengsten van de veulens van deze editie. Het is een transparante veiling en dat hebben online voort weten te zetten.’’

Morgen staan de dressuurveulens op het programma en ook daar is het koperspubliek al behoorlijk kooplustig. Meerdere veulens staan al op een hoge verkoopprijs. Vanaf half 8 in de avond begint de veiling af te lopen.